Kuopio Rugby Club
Seuraava ottelu
Miehet
vs
Kalev
Väinölänniemi 25.8.18 17:00

Miten pääsee mukaan?  

Jos pelaaminen kiinnostaa, niin laita viestiä osoitteeseen kuopio@rugby.fi niin kerromme lisää miten pääset mukaan. Voit myös kysyä lisää soittamalla, yhteystiedot löytyvät seura -sivulta.

Meillä on joukkueet miehille ja naisille. Ikäraja joukkueisiin on 16 vuotta. Miesten joukkue pelaa sm-sarjassa. Naisten joukkue pelaa keväällä 7-rugbya sekä kesällä harjoitusotteluita tavoitteena naisten sm-sarja lähitulevaisuudessa. Miesten puolella aloittelevilla pelaajilla on mahdollisuus hakea pelikokemusta Joensuun riveissä, joka pelaa II-divisioonassa, joten kaikille pelaajille löytyy sopiva taso aloittaa laji.

Seitsemällä pelaajalla pelattava 7-rugby on olympialaji 2016 alkaen. Rugby tarjoaa haasteita, mutta antaa myös paljon sekä fyysisesti, henkisesti että sosiaalisen elämän puolelle joukkuetoiminnan myötä. Rugby sopii kaikenkokoisille ja lajissa tarvitaan monenlaisia pelaajia: nopeita juoksijoita, isoja ja vahvoja pelaajia, lyhyitä ja pitkiä pelaajia sekä hyviä pallonkäsittelijöitä.  Eikä hätää, vaikka laji ei olisikaan vielä kovin tuttu tai kunnossa on vielä parannettavaa, ne asiat tulevat kyllä kuntoon harjoituksissa. Tule siis mukaan tutustumaan lajin perusteisiin ja treenaamaan rugbytreeneihin.

Mitä varusteita tarvitaan?  

Rugbyssa ei paljon varusteita tarvita. Hammassuojat ovat hyvät ja harjoituksissa kestävä paita, joka ei mene rikki ihan helposti. Muuten harjoituksissa riittävät säänmukaiset urheiluvarusteet, nappikset sekä peleissä vielä pelishortsit -ja sukat. 

Mitä harrastaminen maksaa?  

Aluksi voit useamman viikon harjoitella ja testata ilman maksuja onko laji sinulle sopiva. Kausimaksut ovat joukkueesta ja kaudesta riippuen 150-240 euroa. Lisäksi sarjapeleihin tarvitaan liiton lisenssi 50 euroa ja vakuutus noin 200-350 euroa. 

Laji tutuksi 

Aloittaa voi vaikka lukasemalla ao. linkeistä aloittelijan oppaan. Televisiosta pelejä näkee Kuopion seudulla ainakin France2 ja TV5 Monde-kanavilta, lisäksi Viaplay ja EurosportPlayer näyttää rugbya. Lisäksi netistä löytyy lukematon määrä streameja, linkkejä ja vinkkejä lajista. Ja kesällä voi tietysti tulla paikanpäälle katsomaan kun KRC pelaa!  

LINKKEJÄ
Aloittelijan opas 
Perusteet videona 

KRC
Facebook 
Twitter 
Youtube
Instagram

Kalenteri

MaTiKeToPeLaSu
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112